Unistan - suudan ja saavutan

Kõik unistavad💭 vaheajast ja sellest, et saab lõputult magada😴. Tegime kooliperega soojendust🥱 ja tuli täitsa hästi välja. Kosutavat vaheaega🛌, et allesjäänud kooliaasta ergastunult vastu pidada🤸.

Ilmatsalu Põhikool avas kolmeks päevaks oma uksed🚪Tartu linna koolide 5.-8. klasside õpilasesinduste liikmetele. Kutsusime teiste koolide lapsi koos Ilmatsalu lastega õppima✍️, soetama uusi sõprusi🫶 ja vahetama kogemusi. Forseliuse, Karlova, Hansa, Descartes´i ja Reiniku kooli lapsed jäid vahetusõpilastena rahule👍 ja mitmed uued sõprussuhted said sõlmitud. Oleks igati tore, kui traditsioon jätkuks🤩.

Tartu Hansa Koolis toimus Tartu linna 4. klasside õpilastele sotsiaalsete oskuste päev “Mina hoolin!”. Meie koolist osalesid Riina, Geily, George ja Carmen. Päev oli väga tore ja sisukas. Sai harjutatud koostööoskusi ning arutada mida teha küberkiusamise korral. Meie õpilased jäid väga rahule ! Suur tänu korraldajatele!

1. aprill on ikka naljade ja hea tuju päev olnud. Ja kuidas saakski see teisiti ka meil olla, kui ilm on super soe ja kätte on jõudnud kauaoodatud Playback. Sel korral tuli Playbackil osalejatel teha lauluvalik 90ndate aastate muusika hulgast, ja oli, mida valida!

Read More »

Munadepüha eel toimetasid juba hommikul vara koolimajas lihavõttejänesed , kes kõigile lastele maiuse tõid, et koolipäev ikka mõnusalt kulgeks. Kuid ka lapsed ei tulnud kooli tühjade kätega vaid tõid koolimajja kokku suure hulga vahvalt kaunistatud mune, mis kõigile vaatamiseks välja pandi.

Read More »

Meie lastel oli täna iseseisva õppimise päev. Loodame, et ise õppimine oli parajalt pingutust nõudev, põnev 🤓 ja avastusrõõmu pakkuv.
Aga mida õpetajad siis tegid?
Õpetajad ka õppisid!
Käisime erinevates koolides kolleegidega kogemusi vahetamas, tunde vaatlemas, häid nippe kogumas.
Võtsime kaasa kõik head mõtted, parimad nipid ja praktikad, et saaksime veelgi paremini panustada meie laste arengusse⭐️⭐️⭐️

14. märtsil tähistame emakeelepäeva . Eesti keel on eriline selle poolest, et meil on 14 käänet. Paljudes maailma keeltes on neid palju vähem või üldse ei olegi.
Eesti kirjanduses on üks eriline kirjanik Kristjan Jaak Peterson, kes hakkas kõige esimesena luuletama eesti keeles
Mis juhtub, kui panna need kaks erilist nähtust kokku? 8. klassi õpilased Alex, Kenneth, Henri, Hugo, Marcus, Endriko, Kristjan, Angela, Kertu, Eliise ja Ats proovisid eesti keele tunnis järele. Nii saigi valmis luuletus emakeelepäevaks:

Read More »

2024/2025 õppeaastal 1.klassi astuvate laste vanematele toimub koosolek kolmapäeval, 29.mail kell 18.00.

Ootame Teid!

Naistepäev tõi koolimajja palju kauneid tulpe ja häid soove pidupäevaks. Õpilasesinduse poisid jagasid naisperele tervituskommi ning andsid tervitused edasi ka kooliraadio kaudu. Päevale andis nalja ja elevust juurde see, kui poisid meikisid ja tegid soengu enda klassi tüdrukule. Iga tüdruk oli väärt iluduskuninganna krooni kandma. Kuid selleks, et end ikka õigete meikimisvõtete ja vahenditega kursis hoida, jagas vilistlane Kamilla Kade (Arumets) ilunippe 5.-9. klasside tütarlastele. Ilusat naistepäeva, armsad suured ja väikesed naised!

5.t klassil oli täna võimalus külastada aktiivõppeprogrammi “Elu on komöödia! Või hoopis õudukas?” raames Tantsuakadeemiat. Õpilastele tutvustati teatri töötajaid ning igaüks sai proovida, mis tunne on olla üks mutrike etenduse valmimise protsessis. Prooviti läbi nii produtsendi, lavastaja, näitleja, kostümeerija, valgus -, heli – ja lavatehniku rollid ning tõdeti, et ühe etenduse tegemine polegi nii lihtne. Pooletunnise ettevalmistusega jõudis lavale kaks kriminaalse sisuga etendust, kus iga õpilane sai näidata oma valitud (või juhendaja antud) rolli. Koolipäev algas väga põnevalt ning õpilastel tekkis isu ka teisi rolle läbi proovida. Tung näitleja kohale oli igatahes suur!

Ilmatsalu koolipere tähistas ühiselt saabuvat Eesti 💙🖤🤍 sünnipäeva🎂. Eesti Vabariigi sünnilugu tuli meile tutvustama vilistlane Orm Mõru, kes on Tartu Ülikooli ajalootudeng. Fotokonkursi 📷“Minu Eesti” võidutöid kommenteeris ja andis näpunäiteid edaspidiseks vilistlane Eleriin Aab. Kontsert – aktus andis võimaluse kuulata🎶 ja vaadata ilusaid eesti keelesid laule, tantse ja luulet. Kontserdile pani ilusa punkti ühislaul ♫. Ilusat vabariigi aastapäeva🇪🇪!

21. veebruaril avasid tööandjad taas oma uksed selleks, et lapsed saaksid lähemalt tutvuda vanemate töökohaga ja töö sisuga. Ilmatsalu kooli lapsed said võimaluse tutvuda peaaegu 50 erineva töökoha tegemistega . Meie õpilasi võis leida lasteaiast , kauplustest , hotellidest , meditsiiniga tegelemast , kokkamast ja paljudest teistest vahvatest töökohtadest . Aitäh kõigile tööandjatele, kes oma uksed avasid ! Galerii täieneb, hoidke end meie tegemistega kursis.

Vabariigi🇪🇪sünnipäevanädal algas toreda kohtumisega. Ilmatsalu raamatukogu📚kutsel tuli külla armastatud näitleja🎭 ja lavastaja Robert Annus. Külaline tutvustas näitleja elukutset ja luges lustakalt ette Ellen Niidu raamatu “Imeline autobuss🚌” ning näitlejat inspireerivaid absurdilugusid. Lapsed said esitada küsimusi ja pajatada omi lugusid.

Sõbrad ja sõbrapäev tegid kogu kooliperel tuju heaks😁ja panid silmad särama🤩. Otsiti oma südame teist poolt💕, saadeti sõbrakirju💌, otsiti kaotsiläinud südameid💛💚💙, tunnustuse said klasside kõige sõbralikumad. Õhtu lõpuks tulid külla vilistlased Marii, Laura ja Kreete, et discole🕺avalöök anda. 5. klassi Lisandra ja Mirelle kanda jäi panna punkt sõbrapäevale koolis. Soovime kaunist sõbrapäeva kõigile oma väikestele ja suurtele sõpradele🥰!

Käesolev aasta peaks küll hea viljasaagi🌾 tooma, sest vastlapäeva ilmaennustus seda just lubab🌬️. Vaatamata jäävihmale🌧️ ja kõledale tuulele, said kõik koolilapsed võimaluse liugu lasta🛷, rammu katsuda💪 ja end osavuses proovile panna. Tubased tegevused olid seotud meisterdamistega🧶. Rahinge kooli vilistlane Anne Jõesaar ja Ilmatsalu kooli vilistlane Triin England andsid näpunäited selle kohta, kuidas vastlavurri teha ja sõbra käepaela või näpunööre punuda. Hernesupp🍲 ja vastlakukkel aitasid vastlapäeva meeleolu kõrgel hoida. Hõissa, vastlad🤩!

3.G klassi õpilased osalesid Tartu linna ja maakonna 1.-3. klasside joonistuskonkursil🎨 “Talvine aialindude🐦 toidulaud”. Konkursile saadeti 261 tööd. Meie kooli õpilane Elora Sukamägi võitis oma tööga enda vanuseklassis eripreemia🏆. Lisaks Elora tööle märgiti ära Kristjan Põldaru joonistus. Mõlemad tööd valiti Lõunakeskuse aatriumi laval toimuvale näitusele🖼️, mis jääb avatuks 16. veebruarini.