Unistan - suudan ja saavutan

9. klassi lõpuaktus toimub teisipäeval 18.06.2024 kell 17.00.

  • 🌸 Ilusa ilmaga toimub aktus õues, vihmase ilmaga koolimajas.💧

Kooliaasta lõpupiknik tõi kokku palju rõõmsaid lapsi🧒ja täiskasvanuid. Kontserdil esinesid õpilased tantsude, laulude🎶 ja luuletustega, tunnustati 📜 silma paistnud õpilasi, õpetajaid, vanemaid ning häid kooli sõpru. Pärast kontserti oli võimalus joosta ja mängida koos Ilmatsalu Noortekeskusega🤸 , uurida politseiautot🚓 väga lähedalt, vaadata õpetajate Annika ja Celia katseid👩‍🔬, meisterdada raamatukogu Triinuga, osta maitsavat nosimist 🌭ning maiustada Jätsiabi jäätistega🍦. Võrratut suve⛱️ ja kosutavat vaheaega kõigile😄!

6. klass käis meie rahvuseepose 📗 peategelase Kalevipoja jälgedes ja külastas Kalevipoja Koda Jõgevamaal Kääpa🗡️ külas. Sai sõita Lennukiga🚣‍♂️ja jalutada üle Eestimaa, et leida üles kõik Kalevipoja visatud kivid🪨 ja küntud põlluvaod. Julgemad käisid ka põrgus ära (virtuaalreaalsuses), kus võitlesid sortsidega😈!

Teisipäeval toimus meie koolis põnev keeltejaht🏃‍♂️, millest võtsid osa 6.-8. klasside õpilased. Jahitavateks keelteks olid inglise, vene ja saksa keel, mis tõid osalejateni mitmekesiseid ülesandeid🤔. Kokku oli 11 erinevate ülesannetega punkti, mida võistkonnad pidid läbima, kuigi 6. klassidele oli ette nähtud veidi vähem punkte.
Igas punktis ootas osalejaid erinev väljakutse📝. Näiteks tuli luuletust tõlkida kolme erinevasse keelde, lahendada mõistatusi, läbida sõnarägastik või otsida infot. Need ülesanded pakkusid lõbu ja nuputamist ning aitasid õpilastel arendada oma keeleoskust ja koostöövõimet🤝.
Ilm soosis meid samuti – päike⛅️ei kõrvetanud ja vihma ei sadanud. Kõik oli tasakaalus ja parasjagu, mis tegi keeltejahi tõeliselt nauditavaks🤩.
Pilte näed siit: Pildid
📸Martin Mae
24. mai õhtupoolikul oli Ilmatsalu koolimaja ümber tavapärasest rohkem sagimist🤩, sest vilistlaspidu tõi kooli tagasi Ilmatsalu kooli ja Rahinge kooli lõpetanud ning endised õpetajad. Tähistati🎊juubeleid Rahinge kool 190/ Ilmatsalu kool 35.
Read More »

Kooli saalis oli palju kädinat ja vidinat🎶, sest külas olid mitmesuguseid väikesed ja värvilised troopilised🦜 laululinnud. Lindude omanik Toomas rääkis põnevaid fakte oma väikeste sõprade🐦 kohta ja lapsed said vastused oma rohketele küsimustele.

1.e ja 1.i käisid Elistvere loomapargis🐻, kus osaleti õppeprogrammis „Mõista, mõista – kes ta on?“🐺. Nuputati mõistatusi ja kuulati giidi põnevaid lugusid🦊. Tutvuti kõnekäändude ja vanasõnadega, mis loomadega seotud🐰. Prooviti aru saada, miks on ühe või teise looma kohta just nii arvatud🫎. Oli väga vahva koolipäev!🌞

Meie kooli üheksandikel oli tähtis päev🤩. Nende jaoks kõlas koolikell🔔 viimast korda ja pikalt oodatud tutipäev jõudiski kätte! Õpilased kohtusid oma endiste õpetajatega, riietusid lapsepäraselt👶, nautisid viimaseid hetki ühise laua taga enne lõpueksameid. Esimesed klassid valmistasid ette vahva aktuse, kus terve koolipere sai näha tutipeolisi, nautida laule🎶, luuletusi ning tantsu. Üheksandikud meenutasid oma praegusi õpetajaid ning andsid üle võimuvõtme🗝️ tulevastele üheksandikele. Päeva lõpetas traditsiooniline ning sel aastal kahtlemata kosutav veesõda🌊. Edu eksamitel🍀!

Imeilusal päikeselisel🌞päeval kutsusime külla Tartu linna koolide 2. klasside võistkonnad, et Rohelises💚 Klassis ühiselt loodusmängu mängida. Kuulati loodushääli 🐸; uuriti loomade tegutsemisjälgi; nuputati; tuli osata tekstist infot leida; käia ringi lahtiste silmadega 👀, et märgata looduses peituvat ilu 📸. Loodusmäng mängitud, ootas kõiki mõnus kõhutäis. Matsimokka lihatööstuse viinerid🌭 ja salat 🥗olid nii head, et neid käidi muudkui juurde küsimas. Kui kõhud täis, kõneles loodusmees ja lapsevanem Riho🧔‍♂️huvitavaid fakte loomade ja looduse kohta. Eriti köitsid lapsi Riho jutud karudest🐻. Külalised jäid igati rahule ja lubasid oma koolis ka loodusmängule reklaami teha. Aitäh kõigile loodusmängulistele🤩!