Unistan - suudan ja saavutan

Vanarahvas teadis, et kui kadripäeval külmetab või lumi on maas, hanged aia ääres, siis tuleval aastal oodata head viljasaaki. Järgmine suvi tõotab tulla küll suurepärase viljasaagiga, sest meie kadrisantidel tuli paksus lumes lausa sumbata, et saaks külas käidud lasteaial, noortekal ja raamatukogul ning viia sõpradeni head soovid. Koolis toimunud kadripeol lauldi, tantsiti ja püüti leida mõistatustele vastuseid. Suurt rõõmu valmistas sületäis komme, mida kadrisandid igati välja olid teeninud.

 Meie õpetajad õppisid ka! Käisime Tartu Forseliuse Koolis tarkust taga nõudmas ja headelt kolleegidelt kogemusi saamas. Vaatlesime erinevaid tunde. Uurisime, kuidas toimetatakse pikas tunnis ja kuidas tegeletakse õpioskuste õpetamise ning ennastjuhtiva õppija kujundamisega? Taskud häid mõtteid täis, oleme jälle valmis innukalt ja sihikindlalt edasi tegutsema. Oli tõeliselt inspireeriv päev!

7.a klass käis Kalevipoja Kojas Kääpal avastamas meie rahvuseepose peategelase kangelastegusid, sai teada tema abilistest ja nõuandjatest, vendadest ja vaenlastest. Kalevipoja Kojas võid üllatuseks saada tema vägilasevõimed! Nii sai igaüks oma kätega kujundada Eesti kaarti Kalevipoja moodi ja julgemad võitlesid põrgus sortsidega.

1. E klass on usinasti tegelenud tähtede õppimisega. Nüüd võeti ette sõit Tartu Tähetorni, et uurida tähti ka teise nurga alt. Planetaariumis oli põnev kuulata erinevaid legende tähtkujudest ning igaüks sai endale ka ühe tähtkuju meisterdada. Maja oli väga jahe ning seetõttu paluti meil joped seljas hoida, kuid see ei seganud ning hommik oli põnevust täis!